Eco-product

Duurzame flyers

Omschrijving

Met deze Duurzame flyers maak je een grote impact tegen een lage prijs! Draag ook je steentje bij en kies tussen een van de drie materialen en wel 10 verschillende maten. Met de duurzame flyers van Drukwerkbestellen.be zorg jij ervoor dat je niet hoeft te kiezen tussen kwaliteit en duurzaamheid. Het beste van allemaal: alle opties zijn gemaakt van gerecycled papier. Duurzaam kiezen was nog nooit zó eenvoudig.

 • Alle materialen hebben recyclebare vezels
 • Digitale bedrukking van hoge kwaliteit
 • Laminatie is niet mogelijk

Dit product is milieuvriendelijk - meer leren

Productspecificaties
Materiaal Gerecycleerd RecyStar Nature | Bio Top | Paperwise Natural
Bedrukkingsopties Enkelzijdig | Dubbelzijdig
Printkleur Full colour
RecyStar Uitstraling: natuurlijk wit
100% gerecycled papier | 100% recyclebare vezels | Chloorvrij productieproces
Gewicht: 170 en 300 g/m²
Bio Top Uitstraling: Gebroken wit
100% gerecycled afvalhout | Recyclebaar & biologisch afbreekbaar | Chloorvrij
Gewicht: 90, 120, 160, 250 en 300 g/m²
Paperwise Natural Uitstraling: lichtbruin
100% landbouwafval | 100% recyclebare vezels
Gewicht: 90, 150, 295 g/m²
Ontwerprichtlijnen
Voeg 3 mm afloop toe.

In verband met de snijmarge dien je het bestand aan te leveren met een extra beeldrand, ook wel afloop genoemd, van 3 mm rondom. Zorg ervoor dat kleuren, afbeeldingen en de lay-out doorlopen tot aan de randen, zodat er geen witte randjes ontstaan na het schoonsnijden. Lever het bestand aan zonder snijtekens en printmerken.

Houd een veiligheidsmarge aan van 4 mm

Houd alle belangrijke teksten en afbeeldingen minimaal 4 mm van de rand van de pagina.

Gebruik CMYK als kleurmodus.

Maak gebruik van de kleurmodus CMYK, geen RGB. Voor gestreken papiersoorten is het kleurprofiel FOGRA39 (ISO Coated v2) te gebruiken en voor ongestreken papiersoorten FOGRA47 (PSO Uncoated ISO12647). Wil je meer weten over CMYK, RGB en het verschil tussen beide? Onze klantenservice staat je graag te woord.

Zorg voor een resolutie van 300 dpi.

Jouw ontwerp dient een minimale resolutie van 300 dpi te hebben. Wil je weten of jouw design voldoende resolutie heeft? Bekijk onze blog over resolutie.

Zorg voor een minimale lettergrootte van 6 pt.

De minimale lettergrootte die wij aanraden is 6 pt. Zo zorg je ervoor dat letters goed leesbaar zijn op je eindresultaat.

Zorg ervoor dat de inktbezetting niet hoger is dan 300%.

Zorg ervoor dat full color afbeeldingen niet hoger zijn dan 260%. We raden je aan om geen hogere inktbezetting dan 280% te gebruiken. Hiermee voorkom je dat er vlekken gaan ontstaan. Wil je weten hoe je de inktbezetting aanpast, neem dan even contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder.

Lever jouw bestanden aan in gesloten, drukklare bestandsformaten.

De drukklare bestandsformaten kan je aanleveren als PDF (1.4 of hoger), TIFF (1 laag), EPS, JPG. LET OP: Geen Word documenten!

Zet je lettertypes om in lettercontouren of sluit deze in.

Zorg ervoor dat lettertypes omgezet zijn in lettercontouren of ingesloten zijn bij het exporteren naar een PDF-bestand.

Gebruik de juiste waarden voor full colour zwart.

Gebruik diep zwart (C:63% M:52% Y:51% K:100%) voor grote vlakken en tekst (met een minimale lettergrootte van 15 pt) om een volle zwarte kleur te krijgen. Dit kan alleen in full colour bedrukking. Voor het opmaken van tekst kleiner dan 15 pt adviseren wij 100% zwart. Wil je weten hoe je drukwerk mooi zwart wordt? Bekijk onze blog.

Zorg voor een minimale lijndikte van 0,25 pt.

De minimale lijndikte is 0,25 pt, hierbij gaat het om een donkere lijn op een lichte achtergrond. Negatieve lijnen (lichte lijnen op een donkere achtergrond) moeten tenminste een dikte van 0,5 pt hebben. Door de minimale lijndikte aan te houden zijn de lijnen goed zichtbaar op het eindresultaat.

Controleer jouw ontwerp op overprint/transparantie.

Zorg ervoor dat er geen onderdelen op overprint staan, tenzij dit de bedoeling is. Hoe transparantie overkomt is afhankelijk van de inkt/toner, het materiaal en print- of druktechniek.

Controleer je ontwerp voordat je je bestanden aanlevert

Wij controleren niet op spelling, grammatica, interpunctie en persoonlijke informatie (telefoonnummers, namen, etc). Het is dus belangrijk dat je dit zelf controleert, voordat je jouw bestanden indient.

Gids PDF
(297 x 420mm) PDF Indesign
A4 Staand (210 x 297 mm) PDF Indesign
A5 Staand (148 x 210 mm) PDF Indesign
A6 Staand (105 x 148 mm) PDF Indesign
A7 Staand (74 x 105 mm) PDF Indesign
A3 Liggend (420 x 297 mm) PDF Indesign
A4 Liggend (297 x 210 mm) PDF Indesign
A5 Liggend (210 x 148 mm) PDF Indesign
A6 Liggend (148 x 105 mm) PDF Indesign
A7 Liggend (105 x 74 mm) PDF Indesign
Vierkant (105 x 105 mm) PDF Indesign
Medium Vierkant (148 x 148 mm) PDF Indesign
Groot Vierkant (210 x 210 mm) PDF Indesign
DL | US Staand (99 x 210 mm) PDF Indesign
US Liggend (210 x 99 mm) PDF Indesign
A Long Staand (74 x 210 mm) PDF Indesign
A-Long Liggend (210 x 74 mm) PDF Indesign
X-Long Staand (105 x 297 mm) PDF Indesign
X-Long Liggend (297 x 105 mm) PDF Indesign
Veelgestelde vragen
Wat is dit product precies en waar kan ik het voor gebruiken?
 • Flyers zijn enkel- of dubbelzijdig bedrukte vellen papier die gebruikt worden om te adverteren. Flyers zijn een super populair marketingtool, omdat ze betaalbaar en makkelijk te lezen zijn en lang mee gaan. Of je nu een groot, middel- of klein bedrijf bent: flyers zijn effectief voor iedereen. Ze kunnen besteld worden in meerdere maten: A6, A5, A4 en DL zijn de meest populaire maten. Gebruik ze om jouw naamsbekendheid te laten groeien, meer klanten aan te trekken en je bedrijf te promoten.

Worden de flyers gevouwen?
 • Nee, flyers worden niet gevouwen. Ben je op zoek naar gevouwen flyers, kijk dan bij onze folders.

Wil ik enkelzijdige of dubbelzijdige Duurzame flyers laten drukken?
 • Dit hangt af van hoeveel je te vertellen hebt en hoe groot je jouw flyer wilt hebben. Als je een handzaam formaat kiest maar wel veel informatie kwijt wilt, is een dubbelzijdige print heel handig. Wil je iets aankondigen en past het op één kant? Dan is enkelzijdig wat je wilt gebruiken, omdat enkelzijdig altijd goedkoper is. Je kunt natuurlijk ook voor dubbelzijdig kiezen als dat beter is voor het design, bijvoorbeeld als je een code achterop de flyer wilt drukken.

Kunnen flyers worden bedrukt met een scheurlijn of boorgat?
 • Helaas kunnen flyers niet worden bedrukt met een scheurlijn of boorgaten. We bieden wel tickets aan. Die kunnen wel met scheurlijn geleverd worden. Als alternatief met boorgaten bieden we hangtags aan. Toch niet helemaal gevonden wat je zoekt? Vraag dan een offerte aan.

Van welk materiaal is dit product gemaakt?
 • Recystar Nature: 100% gerecycled papier en duurzaam geproduceerd. De natuurlijke witte kleur geeft de bedrukking een natuurlijke uitstraling.

  Bio Top: recyclebaar en chloorvrij geproduceerd zonder optische witmakers. Dit zorgt voor een gebroken witte kleur en een natuurlijke, ongestreken textuur. Het heeft een fijne touch en is comfortabel te lezen.

  Paperwise Natural: chloorvrij en gemaakt van landbouwafval. Duurzaam met een zeer lage impact op het milieu. Het is ongestreken en heeft een natuurlijke lichtbruine kleur.

Welk formaat is het beste voor mijn flyers?
 • Een flyer kan voor meerdere doeleinden dienen. Van het aankondigen van evenementen tot interne informatie binnen een bedrijf of tijdens een campagne van een politieke partij. Het formaat hangt af van hoeveel je wilt zeggen en waar je de flyers uitdeelt (hoe kleiner, hoe gemakkelijker mee te nemen). Het standaard formaat van een flyer is A5.


 • A7: dit is een achtste van een A4, 74x105mm. Dit is de kleinste afmeting voor een flyer.


 • A6: dit formaat is 105x148mm en ongeveer even groot als een ansichtkaart. Heel handig voor eenmalige evenementen en aanbiedingen of kortingsbonnen!


 • A5: Laat je flyers drukken op A5 formaat! Dit formaat is het meest gangbare formaat voor een flyer, 148x210mm. Dit is de helft van een A4.


 • A4: het bekende formaat van 210x297mm. Dit formaat is heel populair bij bedrijven, overheden en verenigingen die in één keer veel informatie willen verspreiden. Denk aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer, bijvoorbeeld. Deze worden ook regelmatig gevouwen en per post verstuurd.


 • Carré: met zijn vierkante afmetingen is carré een opvallende flyer. Erg origineel en elegant, waardoor deze vaak voor uitnodigingen gebruikt wordt.


 • ALong/Xlong: de A-long (74x210mm) en X-long (105x297mm) zijn duidelijk langwerpig van formaat en worden veelal gebruikt om in magazines te stoppen.


 • DL: deze flyer heeft de afmetingen van een enveloppe (99x210mm) en is dus heel geschikt als reclamemiddel per post. Zo komen er geen vouwen in je promotie!

Welke productietechnieken worden gebruikt voor dit product?
 • We maken gebruik van de volgende productietechniek(en):

 • Digitale bedrukking: Gebruikt vier kleuren (CMYK) met toners en inkten om digitale bestanden af te drukken. Deze optie is vergelijkbaar met een grote thuisprinter, en is goedkoper dan 'litho' printen voor kleinere hoeveelheden, omdat er minder opstartkosten zijn, minder onderdelen bij betrokken zijn en er geen inktdroogtijd nodig is.


 • Offset: wordt gedrukt op grote traditionele drukpersen, op zogenaamde combinatievellen. Door het slim combineren van bestellingen heeft offset drukwerk bij hogere oplages de laagst mogelijke prijs.

Wat is de snelste levertijd voor mijn Duurzame flyers?
 • Flyers afdrukken is bij Drukwerkbestellen.be zo gedaan. Ook de levering kan razendsnel zijn. Jouw Duurzame flyers zijn soms al na één werkdag in huis, mits je de aanleverdeadline haalt. De werkelijke levertijd hangt af van wanneer jouw ontwerp naar de drukker wordt gestuurd. Ook de oplage, druktechniek en afwerking hebben invloed op jouw levertijd. De verwachte levertijd kun je altijd onderaan de productpagina vinden. LET OP: de levertijd van het product verschuift met een werkdag als de deadline voor aanleveren is verstreken. Dit is ook het geval als het bestand door ons wordt afgekeurd.

Welke vervoerders gebruiken jullie voor de bezorging?
 • Voor de bezorging maken we gebruik van meerdere vervoerders. In de meeste gevallen bezorgen we met PostNL vanwege de hoogste betrouwbaarheid qua levering. Andere vervoerders zijn DHL, UPS, DPD of zelfs onze eigen koeriersdienst. Welke vervoerder gebruikt wordt hangt af van het product, afmeting, snelheid, productie en hoeveelheid.

Waarop is de prijs van mijn flyers gebaseerd?
 • Iedereen wil goedkoop flyers drukken, zodat het bestellen van marketing en reclame voor hun bedrijf nóg laagdrempeliger wordt. Maar we kunnen niet de meest luxe flyers drukken tegen dezelfde prijs als het instapmodel – helaas. De prijs van jouw flyers kun je in de funnel bekijken en is gebaseerd op de dikte van jouw papier, het formaat, het wel of niet hebben van een afwerking, of je enkelzijdig of dubbelzijdig wilt bedrukken, de oplage en de levertijd. Hierbij geldt: hoe dikker het papier, hoe lastiger de afwerking, hoe meer bedrukking (groter oppervlak en dubbelzijdig), hoe hoger de oplage en hoe sneller de levertijd, des te hoger de prijs wordt. Natuurlijk kun je beter een hogere oplage flyers bestellen, omdat de stuksprijs dan een lager ligt!

Hoe maak ik mijn flyers opvallend?
 • Hier zijn 3 top tips om iedereens aandacht te trekken met jouw flyers:
  1. Gebruik 2 verschillende lettertypes: 1 voor de titel en 1 voor de tekst. Een flyer met te veel verschillende lettertypes is moeilijk om te lezen en ziet er onprofessioneel uit.
  2. Verzin een pakkende titel. Hoe korter, hoe groter de kans dat je direct de aandacht van de lezer hebt.
  3. Als laatste: beelden zijn krachtig. Voeg een foto toe in plaats van rijen tekst. Zo trek je de lezer echt in je verhaal, terwijl grote lappen tekst intimidererd kunnen zijn.

Bestelproces
Bestellen met je eigen ontwerp
Kies en configureer: Kies je product, selecteer je voorkeuren en je gewenste levertijd.

Plaats in winkelwagen: Plaats in winkelwagen, controleer je voorkeuren en pas aan of dupliceer indien nodig. We adviseren om voor de premium bestandscontole te kiezen.

Afronden: Kies het gewenste bezorg- en factuuradres.

Betaling & Bestand: Kies de gewenste betaalmethode. Je kan ook eerst je bestand(en) uploaden en later betalen.

Bestandscontrole: Upload je bestand(en). We sturen je een digitale drukproef ter goedkeuring voordat we je bestelling in productie plaatsen.

Ontspan je! 🙂
Bestellen met behulp van editorontwerp
Kies en configureer: Kies je gewenste product, stel samen en selecteer de gewenste levertijd. *

Ontwerp in de editor: Nu kan je je bestand(en) uploaden en aanpassen, indien nodig, met behulp van onze editors. Vanaf hier kan je jouw product(en) toevoegen aan je winkelwagen.

Afronden: Kies het gewenste bezorg- en factuuradres.

Betaling: Kies de gewenste betaalmethode.

Bestandscontrole: We sturen je een digitale drukproef ter goedkeuring voordat we je bestelling in productie plaatsen.

Ontspan je! 🙂

Wil je het product opslaan voor later en een offerte ontvangen?

Nog niet klaar om te bestellen? Ontvang direct een offerte per mail om dit product later te bestellen of door te sturen naar jouw collega of designer.

Uw offerte is verzonden!

Uw offerte is verzonden!

Je ontvangt de productdetails binnen een minuut. Neem de tijd om erover na te denken en kom terug om bij ons te bestellen!

Formaat

Welke materialen kan ik kiezen voor mijn flyers?

  • Gerecycled

   Recystar Nature: 100% gerecycled papier en duurzaam geproduceerd. De natuurlijke witte kleur geeft de bedrukking een natuurlijke uitstraling.

   Gerecycled
  • Bio Top

   Bio Top: recyclebaar en chloorvrij geproduceerd zonder optische witmakers. Dit zorgt voor een gebroken witte kleur en een natuurlijke, ongestreken textuur. Het heeft een fijne touch en is comfortabel te lezen.

   Bio Top
  • Paperwise Natural

   Paperwise Natural: chloorvrij en gemaakt van landbouwafval. Duurzaam met een zeer lage impact op het milieu. Het is ongestreken en heeft een natuurlijke lichtbruine kleur.

   Paperwise Natural

Van welk materiaal is dit product gemaakt?

  • 170 g/m² Recystar Nature


   170 g/m²: Veel bedrijven laten 170 g/m² bedrukken, waardoor het ook wel business- of beurspapier wordt genoemd. Dit papier is iets dikker dan ons lichtere papier, waardoor het wat steviger aanvoelt. Deze optie is ideaal voor een grote campagne waarbij je tegelijkertijd indruk wilt achterlaten.

   170 g/m² Recystar Nature
  • 300 g/m²
   Recystar Nature


   250-300 g/m²: dit papier heeft drie keer de dikte van standaard printpapier en voelt daarom stevig en premium aan. Een goede keuze als het wat langer mee moet gaan, zoals bijvoorbeeld in een restaurant of winkel.

   300 g/m² <br> Recystar Nature

Bedrukking

Oplage

Levertijd